Uitlijnen auto slider

Uitlijnen auto

Wat is uitlijnen?

Bij het uitlijnen van uw auto worden de wielstanden correct afgesteld. Dit betekent dat na het uitlijnen de banden van uw auto helemaal evenwijdig ten opzichte van elkaar staan, terwijl de wielen ook recht op het wegdek staan wanneer u uw stuur in de neutrale positie zet. Het is belangrijk dat u uw auto laat uitlijnen bij een garage. Voor het uitlijnen is namelijk speciale apparatuur nodig.

Wanneer uitlijnen?

Als uw auto naar links of naar rechts trekt, dan is de kans groot dat uw auto uitgelijnd moet worden. De wielen staan dan niet in de juiste stand ten opzichte van uw auto. Een aanrijding kan naast schade ook een afwijkingen in de uitlijning van uw auto veroorzaken. Uw auto trekt dan naar links of naar rechts of uw stuur keert niet meer terug naar de middenstand nadat u door een bocht bent gereden.

Daarnaast moet uw auto ook uitgelijnd wanneer:

  • De wiellager vervangen is;
  • Na werkzaamheden aan de stuurinrichting;
  • U tijdens het rijden hard een kuil of een stoeprand heeft geraakt;
  • Eén keer per jaar of om de 20.000 kilometer.

Wat zijn de voordelen van uitlijnen?

  • U heeft een betere wegligging;
  • Uw banden slijten minder snel;
  • U verbruikt minder brandstof.

Uitlijnen bij Garage Emmakade

Garage Emmakade beschikt over de meest moderne apparatuur om de uitlijning van uw auto te controleren en indien nodig ook juist uit te lijnen. Bij het uitlijnen van uw auto wordt de stand van de wielen gecontroleerd en voor een optimale wegligging weer in de juiste positie afgesteld. Het uitlijnen van uw auto duurt ongeveer een uur.

Moeten uw auto uitgelijnd worden of twijfelt u daarover? Neem dan contact op via 058-2128213 of plan direct online uw afspraak in.

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen